Witam. A więc zaczynam rzeźbę po zakończonej masie. Daję dietę w załączniku, rozpisane suplementy, które mam zamiar brać, oraz trening. Proszę o sprawdzenie tego wszystkiego i poprawienie gdyby była konieczność. Pozdrawiam! TRENING: Zamierzam stosować trening serii łączonych, który wygląda następująco: Rozkład planu wygląda następująco: [...]
[...] dwa w tyg) Podjadanie od czasu do czasu 1-3 w tyg.:) Ilości składników odżywczych: -białka około 2,5-3g/kg masy ciała (piersi z kurczaka, WPI, jaja sporadycznie wołowina) -węglowodany max 6g/kg, (ryż basmati, brązowy, płatki owsiane) -tłuszcz koło 1g/kg (olej lniany, oliwa, MCT) Na redukcji ilość węglowodanów zaczyna się zmniejszać, białka [...]
szukałem w archiwum czegoś na temat indeksu glikemicznego i znalazłem, ale wszędzie było albo za mądre, albo nie do końca wyjaśnione. "węglowodany o wysokim IG podnoszą poziom insuliny i powodują tycie" ale dlaczego?? jeśli jednak już gdzieś to było (albo coś podobnego) to proszę o skasowanie "Które węglowodany służą do redukcji tkanki tłuszczowej [...]
[...] przez Dr Petra Forta - rewersyjnym ( odwrotnym ). Zasada polega na odwróceniu powszechnie zalecanej instrukcji. Zamiast tradycyjnego ,, w ciągu dnia mięso, wieczorem węglowodany „ składniki diety ulegają zamianie - węglowodany będziecie jeść przeważnie rano, w południe uraczycie się posiłkiem mieszanym a na kolację pozostanie wam już [...]
[...] , można wrzucić na siebie nie tylko mięśnie, ale także tłuszcz. Powodem dlaczego obie strategie prowadzą do niezadowalających wyników można odpowiedzieć jednym słowem: węglowodany! Spożywanie dużych ilości węglowodanów (szczególnie cukrów i skrobi) podnosi poziom cukru we krwi. To powoduje uwalnianie insuliny, która obniża poziom cukru we [...]
[...] Więcej o błonniku tutaj http://www.sfd.pl/t160752.html Indeks glikemiczny (IG) – mówi o tym, jak bardzo wzrasta poziom glukozy we krwi po spożyciu posiłku zawierającego węglowodany. Glukoza, jest głównym cukrem który powstaje w trakcie trawienia pokarmu w przewodzie pokarmowym. Im szybciej wzrasta, tym jednocześnie w większym stopniu wzrasta [...]
[...] cywilizacji. - Głównymi, podstawowymi, składnikami diety są produkty zbożowe, nasiona roślin strączkowych, warzywa i owoce. Bogate w skrobię, czyli przyswajalne węglowodany złożone pochodzenia roślinnego, produkty zbożowe są podstawowym źródłem energii. Wskazane jest, by produkty te były możliwie mało przetworzone. Jeśli więc wypieki [...]
Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. Zapewnia on dobre rezultaty. I jest [...]
Witam wszystkich. Na wstępie dziękuję firmie KAIZEN za możliwość przetestowania suplementów opatrzonych ich znakiem, członkom KAIZEN TEAM, tj. znanym Wam wszystkim dobrze - Rafałowi Borysiukowi i Jackowi Rzesiowskiemu, za pomoc przy planach dietetycznych, treningowych i suplementacyjnych, oraz sprawowanie pieczy nade mną. Wypada podziękować [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
[...] nasz organizm przerabia na tłuszcz i magazynuje je w ciele. Często słyszę że nie można jeść tłustych potraw na diecie, natomiast wydaje mi się że od tłuszczów groźniejsze są węglowodany (cukry). Groźniejsze dla nas są tłuszcze, które nasz organizm sam produkuje niż te spożywane w pokarmie – podobnie jest z cholesterolem. Białko – jak już [...]
Jestes Koszykarzem, Siatkarzem? Czytaj:) __ Wprowadzenie Program ten został‚ stworzony jako kompletny program skoków pionowych, aby umożliwić ciężko trenującym koszykarzom, takim jak Ty, poprawę skoczności i szybkości w możliwie krótkim czasie. Przeznaczony był‚ głównie dla młodych koszykarzy ligi uniwersyteckiej Stanów Zjednoczonych - NCAA. [...]
kumpel po przeczytaniu mojego poprzedniego postu http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=106143 powiedzial mi, ze moge go sobie wsadzic i kazal mi opracowac ten temat tak, jak powinien on byc opracowany, albo w ogole lepiej nie wysylac takich rzeczy, bo tylko w glowach mieszaja no to siadlem do komputera i pisze powyzszy post radze [...]
[...] ilości zgonów w dzisiejszych czasach. Jednymi z wskaźników ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych jest profil lipidowy krwi, na który w dużym stopniu oddziaływują węglowodany oraz tłuszcze dostarczane z diety. Choroba niedokrwienna serca, spowodowana zmniejszonym światłem naczyń krwionośnych wskutek powiększającej się blaszki [...]
Fruktoza, cukier owocowy, może być dostarczana do organizmu w formie wolnej (jest podstawowym cukrem w owocach i miodzie) oraz w formie związanej, jako składowa sacharozy. Sacharoza ulega w jelicie hydrolizie enzymatycznej, w wyniku czego powstaje glukoza i fruktoza. Fruktoza wchłania się w jelicie cienkim przy udziale swoistego dla niej [...]
[...] długotrwałe stosowanie większych ilości białka raczej kłóci się z prozdrowotnością. Białko jako źródło energii jest jej najgorszym źródłem, jest wyraźnie mniej wydajne niż węglowodany czy wysokoenergetyczne tłuszcze, co przy ograniczeniu kalorycznym (często 500 kcal na minus od zapotrzebowania i więcej) może być mało ‘komfortową’ sytuacja dla [...]
[...] i ryzykiem rozwoju wielu poważnych chorób. Jak się okazuje jednym z najsilniejszych czynników zwiększających aktywność tego hormonu w ludzkim organizmie są cukry ( węglowodany), szczególnie o wysokim indeksie glikemicznym, czyli te, które są bardzo szybko trawione i wchłaniane w przewodzie pokarmowym. Nadkonsumpcja węglowodanów prostych [...]
[...] idealna dla osób, które ćwiczą siłowo, gdyż znacznie łatwiej jest zachować mięśnie (ich doniosłe znaczenie podkreślałem w poprzednim artykule), gdy okresowo są wprowadzane węglowodany do diety. Jak łatwo zauważyć, ilość dozwolonych węglowodanów sięga poziomu nie przekraczającego granicy 100g dziennie, uznawanej przez większość znawców tematu za [...]
Postanowiłem napisać ten art. gdyż czytając książkę o Żywieniu człowieka bardzo mnie zainteresował ten temat. Nie zdajemy sobie sprawy ile tak naprawdę traci pożywienie podczas obróbki i przechowywania. Praca w większość oparta na autorach Roman Cichon i Lidia Wądołowska. Duża część produktów przeznaczonych do spożycia jest poddawana procesom [...]
[...] i ryzykiem rozwoju wielu poważnych chorób. Jak się okazuje jednym z najsilniejszych czynników zwiększających aktywność tego hormonu w ludzkim organizmie są cukry ( węglowodany), szczególnie o wysokim indeksie glikemicznym, czyli te, które są bardzo szybko trawione i wchłaniane w przewodzie pokarmowym. Nadkonsumpcja węglowodanów prostych [...]